De zware tijden op de finca blijken nog niet voorbij.

Wat een verschrikkelijke nacht:

Vannacht om 03.36 uur overleed OWEN nadat hij het een aantal uren erg moeilijk had en uiteindelijk 40 minuten lang last had van ernstige stuipaanvallen. De toegediende medicijnen waaronder de infusen en uiteindelijk Stesolid hielpen niet. Wat een machteloosheid om het manneke zo te zien lijden en niets voor hem te kunnen doen.

Want waar ga je heen midden in de nacht met een doodziek hondje terwijl je in the middle of nowhere zit zonder auto, (die bij de garage wacht op reparatie) op een eiland waar 24 uurs noodhulp voor dieren amper of niet beschikbaar is. Arme OWEN! 

 

owen -dood OWEN in memoriam

 

Maar er is op dat moment geen tijd om lang bij OWEN te zitten treuren want tegelijkertijd gaat ook MISSY de afgelopen uren zienderogen achteruit.

missy -doodMISSY overleden

 

Om 04.41 uur overlijd ook MISSY, gelukkig op een veel rustigere en zachtaardige wijze dan de arme OWEN.

 

Twee lieve hondjes, hartstikke DOOD.  

Wat een verdriet, wat een machteloosheid, wat voelt een mens zich dan akelig alleen, ondanks dat je nog zo'n 110 andere hondjes om je heen hebt.

Daar zijn geen woorden voor, alleen maar stilte, eindeloze stilte en een intens rauw verdriet.

 

kaars  een kaarsje voor OWEN       kaars een kaarsje voor MISSY

 

Dag vriendjes!

 

 

 

 

 

 

Nadat OWEN vanaf afgelopen zaterdag niet lekker in zijn vel zat en aanvankelijk weer opleefde had hij vanmorgen duidelijk weer een inzinking. Op naar de kliniek en uit voorzorg ook kwakkelkindje MISSY meegenomen die al langere tijd niet fit is en over weinig weerstand beschikt.

JED, OWEN, MISSY komen alledrie uit één en hetzelfde hok in het dodingsstation van Tuineje. Gezien de nare afloop van JED en de huidige toestand van OWEN is er een grote kans dat alledrie de hondjes iets bij zich hebben gedragen

OWEN en ook MISSY mogen als ze redelijk goed gaan vanavond rond 20.30 uur weer naar huis omdat er tussen 23.00uur en 9.00uur s'morgens toch niemand in de kliniek aanwezig is en Elke dan zelf s'nachts voor ze kan zorgen en een beetje kan vertroetelen. Dat is toch beter dan zielig en alleen in een metalen hokje in de kliniek te liggen. De infuzen en injecties kan Elke ook zelf toedienen.

Pff.. het zijn dus lange, zware dagen en nachten op de finca.

Bovendien heeft de auto het gisteren ook weer begeven, ( kapotte startmotor zo blijkt). Gelukkig is vrijwilliger Ben Huismans met zijn huurauto bereid om op en neer naar de kliniek te rijden. 

Hopelijk waait er spoedig weer een positieve wind over de Fuertedogs finca want het zit allemaal flink tegen :-(.

Podenca TILA ofwel "stijfpootje" had het vandaag zwaar te verduren.

Vandaag was het weer jachtdag en waren er weer een aantal mannen met honden, stokken en fretjes in de weer rondom het fincaterrein. Dat brengt natuurlijk veel onrust en stress mee en daarom blijven de meeste honden uit de Fuertedogs roedel op de jachtdagen binnen in de nachtverblijven. Alleen op het voorterras mogen op zo'n jachtdag een aantal hondjes in groepjes buiten.

Er zou vandaag iemand komen voor een klusweek en die kon de weg naar de finca niet vinden. Omdat er juist op dat moment een kennis van Elke langs kwam besloot Elke even gauw de verdwaalde vrijwilliger op te halen.  Een kwartiertje later was Elke terug en vond zij de kennis samen met een aan de flank opengereten podenca TILA. Wat een doffe ellende. De kennis kon niet precies vertellen wat er gebeurd was, alleen dat er paniek onder de honden was uitgebroken en dat ze vervolgens de gehavende TILA zag.

Snel een verband erom en de overige honden naar binnen en op naar de dierenarts voor hechtingen. Arme TILA.

tila  21-8 -hechtingen voor TILA

 

De dierenarts had er een flink klusje aan en maakte er onder algehele verdoving een mooi kunstwerkje van.

Tegelijkertijd werd ook OWEN nog weer even nagekeken die sinds het spoedconsult van gisteravond in ieder geval gelukkig niet achteruit was gegaan. OWEN kreeg een aantal injecties en mocht samen met TILA mee naar huis om de volgende dag voor controle terug  te komen.


DIERENARTSKOSTEN voor het hechten van TILA = EUR 180


Donaties voor de openstaande rekening van TILA zijn van harte welkom op de Fuertedogs bankrekening: 

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289 

te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

OWEN, het maatje van de net overleden JED zit opeens ook niet lekker in zijn velletje.

Hij maakt vandaag een matte indruk en wil niet eten, tegen de avond heeft hij koorts, dus toch maar voor een spoedconsult naar de dierenkliniek.

Hij krijgt een aantal injecties en krijgt alvast voor de zekerheid een infuus aangelegd dat Elke hem vannacht indien nodig kan toedienen.

Wat een ellende, vooral zo kort na het overlijden van JED, is het een zorgelijke toestand.

Duimen dus voor het arme reutje! Hopelijk valt het mee en blijft OWEN het lot van JED bespaard.

 

owen-2 OWEN in betere tijden

 

Donaties voor de dierenartskosten van alle zorgenkindjes zijn van harte welkom:

 

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

Zeer verdrietig nieuws vanaf de finca.

JED heeft het niet gered , ondanks alle liefdevolle zorgen en aandacht is hij vanmorgen vroeg tegen 7.00 uur overleden.

Hij was sinds een aantal dagen erg ziek en de intensieve medische zorg mocht helaas niet baten. Het was zo'n vrolijk hondje.
Hij en zijn maatje OWEN zouden zijn afgemaakt in het dodingsstation en Elke dacht hen een nieuwe kans te geven maar het lot had blijkbaar toch wat anders in petto voor JED. Hij was maar korte tijd op de Fuertedogs finca maar was zo'n aangenaam en fijn hondje en had al snel een plekje in Elke's hart. 
jed-doodJED is niet meer
Dag lief manneke..
Waar je nu ook bent, hier een liefdevolle groet
kaars

Een kaarsje voor JEDje


JED is intussen op een mooi plekje in de duinen begraven, naast oude podenca CHISPA.