MITZ heeft vanmorgen vroeg zijn teen en voet vanochtend ernstig bezeerd. Bij zijn klim over een hek ging er iets fout en hing hij tot zijn eigen pijnlijke verrassing onderste boven met een beknelde voet aan zijn teen. Oeff wat enorm pijnlijk.Nadat Elke hem heeft kunnen bevrijden uit zijn pijnlijke positie zijn er X-rays gemaakt om te zien of de teen gebroken was,hij leek in ieder geval uit de kom gezien de stand er van. Gebroken was de teen gelukkig niet. Dat viel mee, er zat echter wel een scheurtje in en een flinke jaap op zijn wreef waar het hekwerk in zijn voet in sneed.  

Manke MITZ kreeg voor 10 dagen sterke pijnstillers en ontstekingsremmers en mocht weer mee naar huis.

Dit gebeurde net op het moment dat MITZ eindelijk geadopteerd zou worden. MITZ verblijft namelijk al sinds begin december 2008 bij Elke op de finca en werd destijds net op tijd uit het dodingstation gehaald, samen met podenco EYES.

mitz-11MITZ in beter tijden

 

De toekomstige adoptante van MITZ, Nelly Scheurwater-van Kooten kwam speciaal een week naar Fuerteventura om kennis te maken met de Fuertedogs roedel en persoonlijk te zien en voelen met welke hond zij de meeste klik zou hebben. En dat bleek dus MITZ te zijn.

MITZ zal op 23 januari 2011 naar Nederland vliegen en voortaan in Hendrik Ido Ambacht wonen.

Hopelijk herstelt de wond aan zijn voet snel en is de schade aan zijn teen niet blijvend, al ziet het er naar uit dat de teen niet meer in zijn oude positie terugkomt.

Van 30 december 2010 tm 6 januari 2011 was Fuertedogs vrijwilligster Bernadette van Dam op de Fuertedogs finca om Elke bij te staan die het de laatste tijd in haar ééntje bijna niet bol kan werken.

Erg fijn dat Bernadette kwam want daarmee was er een extra persoon om de hondjes gerust te stellen met de knallen van oud en nieuw. Gelukkig vielen die dit jaar erg mee en waren er geen incidentjes of paniekgevallen onder de Fuertedogs honden. Bernadette hielp mee met het dagelijkse reilen en zeilen op de finca en met het vele schoonmaakwerk wat zo'n grote roedel met zich meebrengt. Zij genoot van alle hondjes en de hondjes van haar aandacht en goede zorgen.

bernadet-a

Helaas ging de week supersnel voorbij en vertrok Bernadette weer richting Nederland naar haar eigen roedel van 6 hondjes waaronder 4 Fuertedoggies.

Superbedankt Bernadette voor al je hulp deze week maar vooral ook voor al je goede zorgen, inzet en aktiviteiten voor stichting Fuertedogs in Nederland. TOP!

 

 

De 10-jarige BRUNO en zijn maatje BRANDY (4 jaar) zoeken met spoed een nieuw thuis.

Hun Engelse baasje is aan leukemie bezweken en de twee reutjes kunnen helaas niet door familieleden worden opgenomen.

Vooral BRUNO is erg aangeslagen en heeft het er moeilijk mee.

bruno  BRUNO

brandy BRANDY

 

Het zou fijn zijn als er zich met spoed een opvang / adoptiegezin voor hen zou melden opdat ze het verdriet om hun baasje snel te boven kunnen komen.

Heeft u interesse in het adopteren of ondersteunen van BRUNO of BRANDY stuur dan even een mailtje naar Elke /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Donaties voor de castratie van beiden reutjes a EUR 80 zijn zeer welkom opdat BRUNO en BRANDY zsm reisvaardig gemaakt kunnen worden en hopelijk snel naar een nieuw leven kunnen vliegen.

Stichting Fuertedogs
ABN-AMRO nr. 52.82.62.289 
te Vleuten 

 

 

 

 

SARA die enige tijd terug haar voorpoot brak is inmiddels weer opgebloeid

sara-pootSara/gebroken poot

 

Sara voelde zich de eerste tijd behoorlijk onzeker toen alle wikkels en windsels uiteindelijk van haar geheelde poot mochten. 

sara-onzeker onzekere Sara

 

Gelukkig begint 2011 voor Sara goed en kan zij weer lekker vrij rondhobbelen op de Fuertedogs finca.

sara-betersara gaat beter

 

Fuertedoggie MICK doet het fantastisch goed in Nederland .

MICK heeft daar dankzij zijn adoptanten kennisgemaakt met het canicrossen.   http://www.canicrossnederland.nl

Samen met zijn maatje DINO en hun baasjes Marianne & Fred en zoon Ruben trainen ze iedere dag en doen ze veel mee aan tournooien. En dat met superleuke resultaten.

mick-prijs 1e prijs voor MICK

Onder de hoede van Marianne en Fred is de schuchtere MICK fantastisch opgebloeid. Heerlijk voor hem!

Deze sportieve nieuwjaarskaart kwam van de familie Hazeleger/ van de Linde.

mick 2011

 

meer over MICK en zijn canicross avonturen :

http://www.youtube.com/watch?v=KijLGIxkubA

http://blogger.xs4all.nl/hazelind