LOGO-FD

  

 Notéér svp alvast in u agenda:

 

FUERTEDOGS TERUGKOMDAG

-  6 mei in OSS -

We hopen U & UW HOND(EN)
te mogen begroeten bij de FUERTEDOGS STAND
tijdens
de PODENCODAG 2012 in OSS
Tot dan !

FD_Toby__Penny

- meer info over de FD-aktiviteiten op deze leuke dag volgt nog  -


6 MEI   -  PODENCODAG 2012 - in OSS


- georganiseerd door JUDY KLEINBONGARDT  van www. spaansehonden.info

Podencomeeting 2012

podencodag-a

 

Laatste Update van Judy Kleinbongardt  - 13 maart 2012:

Tot op heden hebben zich 26 stichtingen en overige mensen met stands aangemeld.

Ik ben blij dat ook dit jaar weer stichtingen met verschillende doellanden aan de meeting zullen deelnemen. Naast Spanje zijn ook Bosnië, Turkije en andere Europese landen vertegenwoordigd. Sommige stichtingen nemen ieder jaar aan de meeting deel; andere komen voor het eerst.

De volgende stichtingen zullen met een stand aanwezig zijn:
Actie Zwerfhonden, Animal in Need Foundation, Canicross Nederland (zij zullen weer, net als in 2010, demonstraties geven van deze sport-met-hond), Dierenhulp zonder Grenzen, 
Dierenopvang Bosnië, Dierensteun La Vida, Fuertedogs (als het lukt, zal Elke Kaaskooper vanuit Fuerteventura zelf aanwezig zijn!), Galgo Love Foundation, Galgo Support Holland, Galgoworld, Greyhound Foundation, Greyhound Friends, Greyhounds in Nood, Greyhounds Rescue Holland, HABA Hulp aan buitenlandse Asielen, Huize Zwerfhond, Podencoworld, Rescani België, Spain meets Holland, Vagabond-Pets en Wereldpootjes.

Uiteraard zal er weer veel keus zijn om van alles voor uw viervoeter aan te schaffen: voor jasjes kunt u terecht bij Elsbeth Endel met Ronda's Shop en bij de dames Scholtsz die al vele jaren trouw met hun jasjes en pyjama’s aan de meeting deelnemen. 
Voor halsbanden zijn er de stands van Jantine en van May Schabelreiter (bekend om haar ‘windhondproof’-halsbanden).
Ook bij de stand van Galgoworld kunt u terecht voor halsbanden, riemen, jasjes enz.


Als het lukt, zal voor het eerst Anita Gideonse met haar KiniK hondenspeeltjes komen (een deel van de opbrengst zal aan een goed doel worden geschonken).

Zonder stand kunt u de fotografe Nel van Wijngaarden verwachten en Elly en Anne Kuper, de betrokken dieren-ehbo-mensen die al vele jaren op de Podencomeeting present zijn.

ACE/SHIN, Dierenhulp Cadiz, No Kill Europe en de Scooby shop zijn op dit moment (door omstandigheden) nog onzeker.

Via de Stichting Greyhounds in Nood zal er een dierenarts aanwezig zijn die uw hond tegen een gereduceerde tarief kan enten.

De opbrengst van de entingen van deze dag gaan naar een goed hondendoel.

Dit zijn de kosten:

Cocktail: 25,-
Cocktail, rabies: 35,-
Cocktail, neusenting, rabies: 45,-
Rabies: 20,-
Kleine cocktail: 22,50
Nagels knippen 2,50

 

Nog wat uitleg over de entingen:

De cocktail is Parvo, Leptospirose, Parainfluenza, hondenziekte en hepatitis.
De kleine cocktail is alleen Parainfluenza en Leptospirose.
De kleine cocktail werkt maar een jaar en de andere meer dan 2 jaar. Daarom enten zij het ene jaar de cocktail en het andere jaar de kleine cocktail. Uitzondering zijn jonge honden van pup tot en met 1 jaar. Zij krijgen voor de goede weerstand de cocktail.

 

BELANGRIJK: Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, is het nodig dat van tevoren op te geven. U kunt dit doen door een kort mailtje naar mij te sturen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarop uw naam, het aantal honden en welke enting u voor uw hond wenst.

In verband met het inkopen van de medicijnen is het noodzakelijk dat u zich uiterlijk op maandag, 16 april, aanmeldt. En vergeet niet uw entingsboekje/hondenpaspoort mee te nemen.

Ik ben nog bezig uit te zoeken hoe ik de omheining zo veilig mogelijk kan maken. Het is b.v. de bedoeling dat er onderaan de poorten gaas wordt gespannen zodat ook kleine honden niet door de spijlen door kunnen.

Als het meezit, zal Elke Kaaskooper van de stichting Fuertedogs op Fuerteventura weer op de meeting aanwezig zijn. Daar kijk ik erg naar uit en met mij vast ook veel mensen die een hond van Fuertedogs hebben geadopteerd.

Enkele van de aanwezige stichtingen zullen speciale 'trekpleisters' hebben die dag, die overigens geheel onder verantwoordelijkheid van de stichting vallen en niet van de organisatie.

Tot op heden bekend:

4 loterijen

dierenarts die de honden kan enten (aanmelding noodzakelijk, zie boven) 
fotografe (onafhankelijk)

gedragsdeskundige
grabbelton voor de honden

enveloppenspel


 

Beste hondenvrienden,

Goed nieuws: in 2012 zal er weer een Podencomeeting plaatsvinden!

De jaarlijkse meeting voor (de liefhebbers van) de Podenco, Galgo, Greyhound en andere honden uit Spanje vindt plaats op

zondag, 6 mei 2012 bij de Geffense Plas in Oss.

Voor deze meeting nodig ik u en uw viervoeter(s) van harte uit.

Uw honden zijn uiteraard ook welkom als zij geen Podenco’s of windhonden zijn en/of niet uit het buitenland komen. De bedoeling is gewoon een gezellige dag te hebben, samen met onze honden.

Tijd: 11.00 uur tot ca. 16.00 uur

Adres: Gielekespad 10, 5343 XN Oss

Entree: een vrijwillige bijdrage voor het goede doel

Doel: een gezellig samenzijn en uitwisselen van ervaringen met andere ‘hondenmensen’, aandacht voor de situatie van de Podenco’s en windhonden in Spanje en de honden in andere Europese landen, slenteren langs de diverse kraampjes van de aanwezige stichtingen en volop plezier voor de Podenco’s, windhonden en overige viervoeters op dit geheel omheinde terrein!

Mocht u het nog niet hebben: mijn boek ‘De Podenco – een bijzondere huisgenoot’ zal tijdens de meeting te koop zijn. Meer informatie over dit boek vindt u HIER.

Wilt u meer bekendheid aan de meeting geven door deze uitnodiging door te sturen naar uw contacten en/of op uw website te publiceren, heel graag.

Wat eraan voorafging:
Velen van u weten dat de laatste Podencomeeting bij de Hondensportvereniging Amersfoort in juni 2010 een ontzettend gezellige dag was met 640 bezoekers, rond de 300 honden en 28 kraampjes en ook nog eens een fors bedrag voor de noodlijdende honden in Spanje en elders heeft opgebracht.

Daarna moest de HSV helaas weg van dit prachtige terrein, en vanaf dat moment ben ik bezig geweest een nieuwe locatie met vergelijkbare faciliteiten te vinden. Tientallen mails heb ik rond gestuurd, maar geen terrein voldeed aan de voorwaarden die ik voor deze meeting moet stellen. 
Te klein, te ver weg, weinig parkeerruimte, geen auto’s op het veld en vooral: niet of onvoldoende omheind. 
Daarom heeft er helaas in 2011 geen Podencomeeting plaatsgevonden.

En toen?
De keus was dus: of de traditie van de Podencomeeting, die al 8 jaar lang bestaat, opgeven of concessies doen. Ik heb gekozen voor het tweede en heb een nieuwe locatie gevonden, waar regelmatig (wind-)hondenmeetings plaatsvinden, de Geffense Plas bij Oss.

 

Deze locatie beschikt over
• groot grasveld met voldoende ruimte voor alle kraampjes
• prachtig meer met zandstrand waar de honden volop van kunnen genieten 
• groot parkeerterrein
• Café met 2 terrassen met uitzicht op het meer
• en niet te vergeten: het gehele terrein is ca. 2 meter hoog omheind (met stevig fijnmazig gaas, en het hekwerk is van verticale spijlen, zie foto’s verderop)!

Er zal wel een aantal dingen anders zijn dan in de voorgaande jaren in Amersfoort:
• Er is geen apart losloopveld, het hele terrein is 2 meter hoog omheind. Dit houdt in dat de honden ook op de plek loslopen waar de kraampjes staan. Gezien de grootte van het terrein zult u extra op uw hond moeten letten.
• Het terrein is openbaar en daarom ook toegankelijk voor mensen die niet voor de meeting komen. (Over beide punten had ik contact met stichtingen die daar hun bijeenkomst hebben gehouden; zij hebben er geen negatieve ervaringen mee en er zijn ook geen honden ontsnapt).
• Omdat het terrein openbaar is, kan ik zelf ook geen ‘regeltjes’ opstellen. Voor de veiligheid van uw eigen hond verzoek ik u echter om eventuele kleine honden die u meeneemt, aan de riem te houden. Als een stel windhonden of Podenco’s aan het rennen is, kan het gebeuren dat zij kleine honden als prooi zien met alle gevolgen vandien.
• Zoals de meesten van u bekend is, vroeg ik in Amersfoort 1 Euro entree per persoon. Dit geld werd na aftrek van mijn (geringe) onkosten gedoneerd aan verscheidene stichtingen. Op de nieuwe locatie moet ik huur voor het terrein betalen, maar mag ik geen entree heffen.

Daarom verzoek ik u vriendelijk om een vrijwillige bijdrage zodat ook dit jaar weer een mooi bedrag aan het goede doel kan worden geschonken.
Bij de ingang zal een ‘potje’ staan voor dit doel.

De honden dienen altijd onder uw toezicht te staan, ook tijdens het loslopen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of schade toegebracht door honden en/of personen.
Graag de uitwerpselen van uw hond(en) opruimen, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.

Voor wie nog niet eerder aan een Podencomeeting heeft deelgenomen: Hier vindt u het verslag en foto’s van de meeting in 2010

De routebeschrijvingen vindt u op http://www.geffenseplas.nl/
of bij Google Maps http://maps.google.nl/

Judy Kleinbongardt

In de verstuurde uitnodiging heb ik gezet dat mijn boek 'De Podenco - een bijzondere huisgenoot' op de meeting te koop zal zijn. Dit geldt onder voorbehoud, als er tegen die tijd nog exemplaren van het boek zijn.

Hieronder wat foto’s van de locatie die ik in oktober 2011 heb genomen zodat u een idee krijgt:

Op de foto rechts boven ziet u het hekwerk. Er maken ca. 6 hekken van elk 4 meter breed deel uit van de omheining. De afstand tussen de spijlen is ca. 10 cm.

Op de foto links onder ziet u het gaaswerk, waarmee het hele terrein is omheind.

 

--

 

www.fuertedogs.com


you cannot save the dogs of the world,
but you can save the world of ONE dog..!


Stichting Fuertedogs
ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A


( KvK nr. 24445414 Rotterdam)


 

canicross-_31-3-2012

 

Fuertedogs Benefit Beach Canicross IJmuiden

Het was een super mooie dag voor de honden, baasjes en de sport. Maar liefst 75 teams verschenen aan de start om het zware strand parcours

te trotseren. Het was een energieke dag voor baas en hond.

We willen alle teams van harte bedanken voor hun deelname en sponsoring voor Fuertedogs.

Er is door al deze sportieve mensen & honden samen

een bedrag van maar liefst  EUR 647,50 opgehaald

voor de Fuertedoggies!

 

FD-cc-001

 

Sponsoren van Noord’s dierenvoeders, Dierenkliniek Castricum, Dierenwereld van Someren. Paviljoen Noordzee, Marina Seaport en natuurlijk

 

alle vrijwilligers heel erg bedankt!

 

Foto’s   Benefit Beach Canicross IJmuiden   - door Jessica Gommers

Veel plezier met de foto’s van 31 Maart 2012

 

 

 

 

BENEFIT BEACH CANICROSS  -  31 Maart 2012
 
tbv de FUERTEDOGS HONDENOPVANG

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Op 31-3-2012 wordt er  een GOEDE DOEL CANICROSS  georganiseerd

en wel 

 OP HET STRAND van IJMUIDEN


Dit jaar is het GOEDE DOEL :   FUERTEDOGS


-  een opvangcentrum waarin honden die gered zijn uit o.a. dodingsstations uit Fuerteventura

worden verzorgd, opgelapt en waaruit aktief naar een goed en blijvend nieuw thuis wordt gezocht -

mick-cc

 CANICROSS toppers MICK, de wereldkampioen 2011 en ELMO zijn honden komend uit de FUERTEDOGS OPVANG,

elmo-cc

Op de FUERTEDOGS FINCA lopen momenteel maar liefst 127 honden en voor hun verzorging is iedere EURO van harte welkom.

 

Uitslagen Fuertedogs Beach Canicross, 31-03-2012

 


Kids en Fun 900m, Run Kids en Fun (M/V)

rang

startnr

naam

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd

km/u

1

90

Hester Aris

19-12-2001

Dino

Duitse staande

00:04:11

 

2

97

Tarcio Nanne

31-03-1957

Untel

Petit Basset Griffon Vendeen

00:04:14

 

3

99

Jacob Winkler

##-##-2007

Ilias

X Deerhound

00:04:31

 

4

98

Debby van Dijk

19-11-1990

Bouke

Friese Stabij

00:05:11

 

5

100

Esmee Pappot

29-10-2001

Diesel

Pointer

00:05:47

 

6

86

Zoon Mathijs

?

Bloom

Fuertedogs

00:06:08

 

7

88

Lana Hermens

13-03-2006

Shanty

Amerikaanse Stafford Terrier

00:06:23

 

8

89

Bianca Hermens

18-09-1980

Buddy

Amerikaanse Stafford Terrier

00:06:59

 

JUNIOREN 2700m, Run Junioren (M)

rang

startnr

naam

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd

km/u

1

28

Ruben Hazeleger

02-07-1999

Mick

Podenco x

00:09:31

17.02

2

30

Jeremy van Zundert

20-08-1997

Jack

Dalmatier

00:09:39

16.79

3

42

Marvin Stanley

07-05-1997

Maylo

Podenco x

00:10:12

15.88

 

JUNIOREN 2700m, Run Junioren (V)

rang

startnr

naam

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd

km/u

1

27

Maaike Remijnse

10-02-1997

Storm

Mechelse Herder

00:11:03

14.66

2

16

Anouk Remijnse

07-01-1999

Floor

Podenco Greyhound

00:11:14

14.42

3

17

Lindsay de Groot

23-06-1994

Emmy

Border Collie

00:11:28

14.13

4

20

Anouk Pappot

03-02-2000

Diesel

Pointer mix

00:13:48

11.74

5

18

Maaike van Leenen

25-01-1998

Noortje

Friese Stabij

00:15:18

10.59

6

69

Emily Weber

17-01-2001

Kim

Mechelse Herder

00:17:35

9.21

7

19

Kaylee van Dijk

03-09-1995

Jenna

Oud Duitse Herder

00:19:07

8.47

 

CANIRUN 2700m, Run Senioren (M)

rang

startnr

naam

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd

km/u

1

39

Jeffrey Vork

26-06-1985

Diego

Mechelse Herder

00:08:36

18.84

2

37

Pieter-Jan Griep

28-11-1974

Elmo

Podenco kruising

00:09:12

17.61

3

46

Dennis Vork

11-03-1987

Rover

Boerenfox

00:10:10

15.93

4

68

Jorrit Vermeulen

18-07-1974

Boaz

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

00:10:55

14.84

5

76

Nico Vassilopoulos

04-01-1976

Sherina

Amerikaanse Stafford

00:11:46

13.77

6

77

Haiko Marneef

31-05-1979

Shanty

Amerikaanse Staffor

00:11:53

13.63

 

CANIRUN 2700m, Run Senioren (V)

rang

startnr

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

43

Tamara van Mer

13-03-1985

Mahbub

Rhodesian Ridgeback

00:11:51

13.67

2

78

Nancy Jansen

01-07-1980

Shenna

Amerikaanse Stafford

00:13:30

12.00

3

50

Valerie Torenstra

16-10-1979

Kurai

skylab

00:14:17

11.34

4

47

Jane van Hazebroek

22-02-1990

Juffie

Podenco Ibicenco

00:15:37

10.37

 

CANIRUN 2700m, Run Veteranen I (M)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

40

Richard Tiemeijer

07-10-1967

Okke

Drentsche Patrijs

00:09:07

17.77

2

6

Egon Meuleman

19-07-1963

Bruno

Hollandse Herder

00:09:13

17.58

3

29

Fred Hazeleger

26-12-1962

Dino

Duitse Staande

00:09:23

17.26

4

58

Gerard Grabijn

07-04-1964

Jeanice

Kerry Blue Terrier

00:11:14

14.42

5

56

Ard van Dijk

05-05-1970

Agusta

Oud Duitse Herder

00:12:59

12.48

 

CANIRUN 2700m, Run Veteranen I (V)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

36

Carlien Harms

13-02-1968

Denha

Rhodesian Ridgeback

00:09:04

17.87

2

26

Marianne van de Linde

06-07-1962

Dox

x

00:09:28

17.11

3

38

Bianca Koole

30-09-1971

Dayo

Duitse Staande Korthaar

00:11:14

14.42

4

8

Marion Hendriks

16-08-1962

Kalki

Duitse herder

00:16:12

10.00

5

70

Rosalinda Weber

03-01-1965

Kim

Mechelse herder

00:16:51

9.61

6

10

Adriana Adams

03-06-1970

Nikki

Labrador

00:17:20

9.35

 

CANIRUN 2700m, Run Veteranen II (M)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

48

Berry Westerhof

04-11-1958

Ruby

Engelse Springer Spaniel

00:11:00

14.73

2

67

Tarcio Nanne

31-03-1957

Indy

x

00:11:22

14.25

3

49

Henk van Dijk

16-05-1961

Bouke

Friese Stabij

00:12:16

13.21

4

66

Wim Plug

19-01-1960

Jip

Border Terrier

00:12:25

13.05

5

57

Rune Roll

06-11-1947

Nikki

x

00:13:56

11.63

6

60

Jos Reinders

09-02-1954

Hannes

Basset Artesien Normand

00:16:46

9.66

 

CANIRUN 2700m, Run Veteranen II (V)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

35

Annemiek Stevenhagen

31-12-1960

Kim

X Mechelaar Flatcoated Retriever

00:11:49

13.71

2

7

Hennie Bloemendal

06-09-1961

Collin

Golden Retriever

00:13:13

12.26

3

9

Friedeke Warrink

09-05-1957

Odie

Basset Artesien Normand

00:14:52

10.90

 

CANICROSS 5540m, Cross Senioren (M)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

34

Jeffrey Vork

26-06-1985

Diego

Mechelse Herder

00:20:23

16.31

2

2

Pieter-Jan Griep

28-11-1974

Elmo

Podenco kruising

00:20:48

15.98

3

3

Kevin van Zundert

13-12-1995

Jack

Dalmaat

00:23:53

13.92

4

52

Jorrit Vermeulen

18-07-1974

Boaz

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

00:23:58

13.87

5

59

Dennis Vork

11-03-1987

Rover

Boerenfox

00:24:59

13.30

 

CANICROSS 5540m, Cross Senioren (V)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

24

Iris Boots

31-10-1994

Indy

Border Collie

00:26:11

12.70

2

25

Lotus Westerhof

13-08-1995

Ruby

Engelse Springer Spaniel

00:27:27

12.11

3

54

Rona van Hoorn

22-06-1984

Sky

Siberische husky

00:29:45

11.17

4

22

Valerie Torenstra

16-10-1979

Whoops

Novia Scotia Duck Tolling Retriever

00:31:46

10.46

 

CANICROSS 5540m, Cross Veteranen I (M)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

32

Fred Hazeleger

26-12-1962

Mick

Podenco kruising

00:19:08

17.37

2

1

Egon Meuleman

19-07-1963

Bruno

Hollandse Herder

00:20:40

16.08

3

14

Wanno Remijnse

05-04-1965

Storm

Mechelse herder

00:20:42

16.06

4

13

Richard Tiemeijer

07-10-1967

Blossom

Drentsche Patrijshond

00:23:29

14.15

5

11

Sebastian Winkler

21-12-1971

Ilias

kruising Deerhound

00:23:42

14.03

6

55

Frans Beunk

29-07-1967

Luca

Viszla

00:25:37

12.98

7

44

Carlo Pappot

12-11-1970

Diesel

Pointer

00:26:02

12.77

8

15

Marcel Moret

13-03-1964

Emi

Schnauzer

00:30:42

10.83

9

45

Jan Wynekes

11-11-1971

Luna

Rodesian Ridgeback

00:31:31

10.55

 

CANICROSS 5540m, Cross Veteranen I (V)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

33

Carlien Harms

13-02-1968

Denha

Rhodesian Ridgeback

00:19:41

16.89

2

4

Bianca Koole

30-09-1971

Dino

Duitse Staande

00:23:14

14.26

3

41

Annemieke Dolron

06-10-1966

Esmee

X

00:32:27

10.24

 

CANICROSS 5540m, Cross Veteranen II (M)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

31

Jaap Velsenboer

21-04-1953

Okke

Drentsche Patrijshond

00:19:51

16.75

2

12

Jack Goedegebuure

04-03-1958

Harry

Engelse Setter

00:27:27

12.11

3

23

Rune Roll

06-11-1947

Nikki

x

00:28:08

11.82

4

51

Rene Maaskant

11-02-1954

Ozzy

Australian Shepard

00:28:45

11.56

5

21

Henk van Dijk

16-05-1961

Bouke

Friese Stabij

00:31:44

10.47

 

CANICROSS 5540m, Cross Veteranen II (V)

rang

startnr 

naam 

geb. datum

naam hond

ras hond

tijd 

km/u

1

5

Annemiek Stevenhagen

31-12-1960

Donna

Mechelaar

00:30:01

11.07

2

53

Angelien Ottenhof

19-01-1953

Beer

Australian Sheppard

00:32:54

10.10

 

 

Dus doe allen mee aan de BEACH CROSS ten behoeve van de FUERTEDOGS ROEDEL

 

Kom met zoveel mogelijk naar deze wedstrijd, het belooft een groot festijn te worden.

De wedstrijd wordt gesponsord door Willemse dierenvoeders

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld als post willen helpen..

 

Programma :

Vergeet niet het inentingsboekje mee te nemen !!!!!

 

11:45 – 12:30   Inschrijving en verplichte (gratis) dierenartscontrole (alle afstanden)

13:00               Start 5700 meter (groepsstart)

14:00 *            Start 2500 meter (groepsstart)

14:30 *             Start Kids & Fun cross  900 meter (groepsstart)

Prijsuitreiking en loterij volgt na de Fun cross

* Starttijden van 2500meter en Fun cross zijn +/- tijden, afhankelijk van het aantal deelnemers aan de 5000meter !

 

Afstanden :                          Deelnameprijzen :

 • 900 meter        Alle leeftijden              € 5.00 (extra donatie toegestaan)
 • 2500 meter      10 jaar en ouder          € 7.50 (extra donatie toegestaan)
 • 5700 meter      19 jaar en ouder          € 10.00 (extra donatie toegestaan)

Categorieën :

Alle categorieën staan open voor zowel recreant als de prestatieloper

 

5700m:

 • Dames en heren van 19 tot en met 39 jaar (Senioren)
 • Dames en heren van 40 tot en met 49 jaar (Veteranen I)
 • Dames en heren vanaf 50 jaar (Veteranen II)

Iedere 60 seconden start er een groep van 5 teams !

 

2500m :

 • Jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar (Junioren B)
 • Dames en heren van 15 tot en met 18 jaar (Junioren A)
 • Dames en heren van 19 tot en met 39 jaar (Senioren)
 • Dames en heren van 40 tot en met 49 jaar (Veteranen I)
 • Dames en heren vanaf 50 jaar (Veteranen II)

Iedere 60 seconden start er een groep van 5 teams !

900m :

 • Jongens en meisjes tot 10 jaar (Pupillen)
 • Overige leeftijden

Iedere 60 seconden start er een groep van 3 teams onder begeleiding van een volwassene

900m :

 • Dames en heren vanaf 10 jaar

Iedere 60 seconden start er een groep van 3 teams 

Parcours : Strand en duinen

Zie Parcours


Lokatie :

Strand van IJmuiden – Paviljoen Noordzee  (zie route IJmuiden Noordzee)

Kennemerstrand 178, IJmuiden – 0255-514004

 

Frisdrank, koffie, thee, belegde broodjes, chips en snoep zijn te verkrijgen in Paviljoen Noordzee

 

Inbegrepen :

 • Dierenartscontrole ()
 • Iedere deelnemer krijgt een goed gevulde goodiebag (verzorgd door Willemse Diervoeders uit Vijfhuizen)
 • Een leuke prijs of voer voor de eerste 3 van iedere categorie
 • Prijzen voor alle deelnemers aan de Kids run
 • Medische begeleiding

 

Contact :

Heb je nog vragen of wil je meer weten ? Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

cc-flyer

 

you cannot save the dogs of the world,
but you can save the world of ONE dog..!

 

 

 

Vanmiddag mochten pointer teefje NANDA en haar zoon NANO mee op de vlucht naar Duitsland.

De twee honden verbleven enige weken op de Fuertedogs finca nadat zij op de laatste nipper uit het dodingsstation werden gehaald.

vertrek_19-3

In plaats van de spuit in het dodingsstation nadat ze afgedankt waren door jagers kunnen moeder en zoon nu gelukkig aan een nieuw en beter leven beginnen.

Dank aan de vluchtpartner Katrin Katzka

Vanmorgen vertrokken er twee reutjes vanaf de Fuertedogs finca richting Duitsland alwaar zij worden opgevangen omdat er reeds belangstellenden zijn voor deze twee leuke hondjes.

vertrek_17mrt2012vertrek FUE

 

Met dank aan de vluchtpartners Frank Klossek en Jennifer Scheel  voor het vliegen van ROSSY en ARTUR

Vandaag was het zover. Een eigen thuis voor Fuertedoggie JOSHUA

JOSHUA verbleef vanaf juli 2011 op de Fuertedogs finca en mocht onlangs op 18 februari in opvang bij Louise Bol in Bergen op Zoom.

Joshua

Nu, een maand later heeft hij een eigen mandje bij een lieve familie in Koksijde ( Blg) 

GENIET ervan JOSHUA!