HIPPY,  het moederhondje lag destijds voor de ingang van het dodingstation. Een klein klittebaaltje met een verwaarloosde heupfractuur (vandaar HIPpy genoemd). Samen met haar zoontje Ronnie verbleef zij daarna een aantal maanden op de finca en woont nu alweer sinds 16-6-2008 in Duitsland.

hippy-1Hippy op de finca

 


Het gaat erg goed met Hippy en de mensen zijn nog steeds erg blij met het lieve teefje. Onlangs deed Mirjam Kirschsieper van EL CAPITAN ANIMAL PROJECT een nabezoek en maakte deze leuke foto's.

hippy-2Hippy in dld

Bedankt Mirjam!

Op 27 januari 2011 vloog MAGUA naar Nederland om te worden opgevangen in Burgh Haamstede door Ada van Kooten.

Inmiddels zijn we alweer 9 weken verder en gaat het erg goed met MAGUA.

Ze is flink opgebloeid en lekker afgevallen waardoor ze minder gewicht hoeft mee te torsen en haar gewrichten dus minder belast worden.

MAGUA zit steeds beter in haar vel.

Ze heeft het naar haar zin met huisgenootjes Mikki & Osito en met z'n drieën vermaken ze zich meer dan prima.

magua-bMagua

 

Bedankt ADA voor de goede zorgen rondom MAGUA!

 

Vanmorgen werd de moeder van NICA en NIELS gesteriliseerd.

De beide pupjes vonden onlangs ieder een fijn thuis in Nederland.

Omdat Fuertedogs er niet aan wil bijdragen dat er nog meer honden op de wereld worden gezet terwijl er iedere maand zoveel honden worden afgemaakt in de dodingstations,  was de afspraak met de eigenaresse dat Elke haar zou helpen om de pupjes te bemiddelen onder de voorwaarde dat moederhond Layka gesteriliseerd zou worden opdat ze niet nog een keer zwanger kon worden gemaakt door het loslopende buurthondje.

moeder nnmoederhond LAYKA

 

Zodoende werd vanmorgen moederhondje LAYKA geopereerd.

Ze heeft de operatie goed doorstaan en is verder in goede handen bij de Spaanse eigenaresse.

(sterilisatiekosten poedel teefje EUR 110)

 

Vanmorgen kwam Arlette aan op de vlucht uit Nederland voor een klusvakantie van een week zoals zij vorig jaar april ook deed.

arlet-31mrtArlet aangekomen

 

Ze was blij om de hondjes weer te zien en kent alle namen van buiten omdat Arlet degene is die al weer langere tijd voor de hondjes adverteert.

Arlette kwam met tal van cadeaus, donaties en attenties, de honden en Elke werden met dat alles verwend.

Dank Arlet en al die mensen rondom jou die iets hebben bijgedragen in de vorm van geld, speeltjes, dekentjes of lekkernijen. Super!

 

 

De week is voorbij gevlogen. Vandaag is alweer het laatste dagje hard werken voor Marian. Morgenvroeg zit zij in het vliegtuig naar huis waar zij haar eigen Fuertedoggie MORENA in de armen kan sluiten. Stiekem heeft ze deze week haar hart verloren aan nieuweling SILVA, het leuke, bescheiden podenca teefje. Dat zou een leuk speelkameraadje voor MORENA zijn.

marian-31Marian & Silva

 

Dat wordt nog eens een goed woordje doen bij manlief thuis die een tweede hondje eigenlijk niet helemaal ziet zitten. Maar wie weet.

Ondertussen heeft Marian de afgelopen weken meer vriendjes gemaakt. Onder haar favorieten scharen zich o.a. SOLLY, BALI, HILDA, SYRA, EYES en nog een aantal anderen :-) , ach ja de Fuertedoggies zijn ook zo enorm leuk!

Marian BEDANKT voor ALLES en goede reis naar huis.