Vanmorgen kwamen Pieke van der Zwaan-Everaert en haar vriendin Emma op bezoek bij de Fuertedoggies.

Pieke is 'official Jan Fennel Doglistener' ( http://www.doggylanguage.com/ ) en was een weekje op vakantie naar Fuerteventura.

.

piekePieke & Emma

 

Voorheen woonde Pieke in Nederland en had ze o.a. een hondenuitlaatservice en gaf ze adviezen en consulten volgens de Jan Fennelmethode. Tegenwoordig woont ze met haar man en haar dochtertje in Frankrijk.

Gonny van Zandvliet wilde tijdens haar weekje vakantie op Fuerteventura graag de hondjes bezoeken. En dat deed ze.

gonny

 

Ze viel vooral voor de mooie ogen van BALI en zou haar het liefst een fijn thuis geven. Helaas zijn haar omstandigheden momenteel nog niet optimaal om een hond in huis te kunnen nemen. Wie weet in de toekomst wel.

Succes Gonny!

 

 

 

 

Mailtje van Louise Bol over haar twee Fuertedoggies RIKKI nu ELLIOT  & TARA nu LIZZY:
Hoi Elke,
Hier weer een berichtje over Elliot en Lizzy, de twee liefste deugnietjes van Bergen op Zoom.

rikki-tara-1 


Beiden maken het uitstekend en genieten volop van het leven, spelen, knuffelen en liggen lekker lui te wezen als het hen zo uitkomt.
Lizzy is onlangs een jaar oud geworden en is nog steeds een beetje een kleutertje in haar gedrag. Zij vindt alles even leuk en spannend en vergeet soms om tijdens wandelingen haar behoeften te doen omdat ze het zo vreselijk druk heeft met alle leuke dingen onderweg.
Dwarrelende blaadjes en papiertjes, dingetjes die schitteren in het zonlicht, mensen die voorbijkomen en met name kleine kinderen, en vooral niet te vergeten vogelveertjes! Vogelveertjes zijn echt uitgevonden ter vermaak van Lizzy.... ze zijn voor haar werkelijk onweerstaanbaar.
Momenteel heeft ze naast haar innige band met Elliot ook Bruno helemaal gevonden als speelkameraad. Ze bijt tijdens het spel in zijn oren, in zijn billen en hangt aan zijn vacht... en die oude Bruno vind het helemaal geweldig en kan er geen genoeg van krijgen om met die kleine wildebras te spelen.
Lizzy moet nog echt groeien naar volwassenheid, zij begint hier wat later mee dan Elliot destijds.
De hondenschool vindt zij echt heel leuk, en ook is zij een redelijk schrander hondje dat graag en snel leert. Desondanks wil ik dit seizoen geen examen met haar doen, maar deze cursus gewoon nogmaals doorlopen. Lizzy is nog zo puppy achtig in haar gedrag en wanneer we examen doen en doorstromen dan wordt de druk wat hoger om te presteren in de volgende cursus. Laat Lizzy nog maar lekker jong, onbevangen en speels zijn voor nu, ze kan de rest van haar leven nog als volwassen hond doorbrengen. En dan is ze er ook meer aan toe om wat serieuzer samen aan de slag te gaan op de hondenschool.
Lizzy is een pretletter eerste klas en heeft overal het grootste plezier in. Een heerlijk dropvetertje, die kleine dondersteen en op bewolkte dagen laat zij de zon schijnen hier in huis.
rikki-tara

Elliot gaat ook super. Ook hij vindt de hondenschool nog steeds even leuk en gaat graag met me mee daarheen. Hij leert minder snel dan Lizzy maar doet wel erg zijn best en ook bij hem staat het plezier in het samen leuk bezig zijn bij mij voorop. Met Elliot leg ik wel examen af zodat we naar de vervolgcursus kunnen.
Hij is ook geestelijk al een heel stuk volwassener en kan de volgende cursus beslist wel aan.
Ik moet regelmatig lachen om Elliot, hij is een hond met een soort van humor die prima bij me past. Ik zou hem bij wijze van spreken zelf ontworpen kunnen hebben als zijnde mijn ideale hond in alle opzichten.
Hij vindt het machtig mooi als ik samen met hem speel en geniet van het rennen en spelen met andere hondjes in het park. Hij is erg sociaal met andere honden en kan met werkelijk elke hond goed opschieten. Hij is niet onderdanig en niet dominant in gedrag, maar door zijn evenwicht en stabiliteit weet hij met een ieder vriendjes te worden. Ik blijf elke dag opnieuw van hem genieten sinds hij hier is en beschouw hem nog steeds als een klein wondertje dat in mijn leven is gekomen.
Strakkies gaan we weer lekker met de snorbrommer leuke uitjes maken, en ik heb bij voorbaat al plezier hiervan. Elliot doet niets liever dan meegaan op snorrie en als we dan b.v. aan de Schelde lopen dan gaat hij lekker rennen, komt terug en springt tegen me op met een zielsgelukkig en enthousiast bekkie, zo van: 'leuk he?'.
En Lizzy vindt het overal even leuk en spannend. Op de snorbrommer is al heel leuk, en waar we dan ook heengaan; overal zijn leuke dingen waar je lol mee kan hebben in haar beleving. Dat gaat weer genieten worden met de uitstapjes!
groetjes, Louise

 

ARLETTE VOS die een weekje mee helpt op de finca heeft plezier met de honden voor wie zij speeltjes, dekentjes en lekkers meebracht.

De honden genoten van haar aandacht en zij van de honden.

 

arlet

arlet-2

arlet-1

 

Twee leuke nieuwe foto's van pupje NIELS die het naar zijn zin heeft bij Charles & Miranda.

Niels werd geboren op 18-11-2010 en woont sinds 25 februari in Stroe.

Op de trampoline en nieuwsgierig toekijkend wat zijn baasjes aan het doen zijn.

niels NIELS


We wensen Miranda (die een longonsteking te pakken had) heel veel sterkte met haar herstel!