shely-kop- shely-kop-001   SHELY - teefje   

 

De twee zusjes SHELY ( bruine ogen) en  SHALY (groene ogen) verblijven samen sinds 20-4-2012 op de Fuertedogs finca.

shely-puppup Shely

De zusjes zijn waarschijnlijk geboren rond 20 december 2012 en kwamen als pups van 2 maanden in het dodingsstation terecht.  Zij werden daar eind maart 2012 door een Duitse kennis uitgehaald. De vrouw moest vanwege gezondheidsredenen tijdelijk naar Duitsland en zo lang zouden de twee jonge pups bij Elke blijven. De pups werden echter niet meer opgehaald. Zodoende verblijven SHELY en SHALY sinds 20 april 2012 op de Fuertedogs finca.

shely--

 

Bruin ogige SHELY is opener en enthousiaster van karakter dan haar groenogige zusje SHALY, die nog wat aarzelender en terughoudender is in haar benadering. SHELY heeft meer zelfvertrouwen en is speelser, ondeugender en gedurfder van karakter dan de meer verlegen SHELY. De zusjes zijn erg gek op elkaar en vormen een leuk span. Het zou fantastisch zijn als ze samen zouden kunnen blijven maar een eigen thuis voor ieder van hen is ook prima.

shely--001

Vooral de eerste tijd waren de zusjes nog erg onder de indruk van alles. Het is ook niet niks om al zo jong te worden afgedankt door jagers en dan in het gemeentelijk dodingsstation terecht te komen.

shely--002Shaly

SHELY had dus even tijd nodig om aan alles te wennen maar kreeg al gauw meer vertrouwen in zichzelf en de honden om haar heen. Ze wilde al gauw mee doen in de roedel hoewel  de beiden zusjes de eerste maanden eigenlijk voortdurend bij elkaar bleven. Samen voelden zij zich sterker maar sinds een tijdje is vooral SHELY overal op de finca met de andere honden in de weer. Ze vindt het leuk om andere honden en mensen uit te dagen en is gek op het pikken van spulletjes en is razend snel. Ze pulkt graag dingetjes uit elkaar dus daar dient men rekening mee te houden en haar te voorzien van speeltjes en voorwerpen waarmee ze haar gang mag gaan. Een lekkere puber dus en ze heeft het prima naar haar zin op de finca.

shely--003

SHALY is de laatste maanden ook graag in contact met mensen waar ze eerder liever op afstand bleef. Ze komt vaak uit zichzelf naar je toe voor een knuffel en is nieuwsgierig naar je bezigheden.

Een leuke hond met intussen best een pittig temperamentje. Ze kan tegenwoordig goed meekomen in de roedel en kan ook voor zichzelf opkomen als het nodig is.

Hoewel SHELY het prima naar haar zin heeft op de finca zou het leuk voor haar zijn om ook het leven buiten de finca te leren kennen. We zijn op zoek naar een lieve, sportieve familie met veel tijd en geduld die met een zachtaardige maar consequente benadering de bruisende SHELY wil trainen en opvoeden en wegwijs maken in het dagelijks leven. Omdat beide dametjes nog weinig of niets van het echte leven kennen zullen ze waarschijnlijk veel tijd voor nodig hebben om een soepele overgang te kunnen maken.

shely--004Shaly

SHELY is intussen op 27-6-2012 gesteriliseerd,  kosten EUR 130 uit de sterilisatiepot. Ze heeft intussen een schouderhoogte van 58 cm bereikt.

 

Heeft u serieuze interesse om SHELY te adopteren of op te vangen of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u SHELY ondersteunen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  nog makkelijker, stort direct uw maandelijkse bijdrage voor SHELY op de Fuertedogs rekening:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO nr. 52.82.62.289

te Vleuten

"o.v.v.  AoA- SHELY"

 SHALY__SHELY Shaly & Shely

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 

 


uk

SHELY - female dog

Would you like more information? Please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor SHELY at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or transfer your donation for SHELY directly to the Fuertedogs account:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO nr. 52.82.62.289  

(IBAN: NL 42ABNA0528262289  and BIC: ABNANL2A)

Vleuten, the Netherlands