pieke-kop-- pieke-kop--001   PIEKE - teefje   

 

PIEKE verblijft sinds half augustus 2011 op de Fuertedogs finca. Ze is waarschijnlijk geboren in februari 2011 en werd als jonge pup afgedankt door een jager en kwam in het dodingsstation La Pared terecht

PIEKE werd gelukkig op de laatste nipper uit het dodingsstation gehaald. Zij was daar samen met het jongere podenca teefje KIKI (= inmiddels geadopteerd in Nld, nu JOY). Het zusje van KIKI lag daar reeds dood naast het tweetal. Het was dus afwachten of KIKI en PIEKE ook iets ernstigs onder de leden zouden hebben. Vooral KIKI heeft het erg moeilijk gehad en een tijdje aan een zijden draadje in de kliniek gelegen. Gelukkig werd ze beter.

PIEKE-x-001pieke & kiki

PIEKE was destijds al een paar maanden ouder dan Kiki en knapte snel op al bleef ze wel lange tijd erg onzeker, vooral in de grote groep. Zo nu en dan kon/ kan PIEKE dan flink piepen en klagen als ze zich een beetje opgejaagd of in het nauw gedreven voelt door de andere honden, dan schreeuwt ze moord en brand en denk je dat haar wereld vergaat en valt het eigenlijk allemaal reuze mee. Ze kan zich dus soms een beetje aanstellen. In de loop der tijd kreeg PIEKE steeds meer zelfvertrouwen en werd ze steeds meer een vrolijk clowntje.

PIEKE-x

PIEKE is een blijmoedig hondje dat regelmatig heerlijk gek kan doen. Ze is vaak ondeugend en terwijl je eigenlijk soms best boos zou willen worden om de fratsen die ze dan uithaald moet je er eigenlijk stiekem toch ook weer om lachen.  Ze houdt van uitdagen en het toekomstig baasje kan beter over een flinke dosis geduld en humor beschikken met dit eigenwijze portretje. Dus ondanks de slechte start is het een vrolijk dametje geworden dat lekker in haar vel zit.

PIEKE-x-002

Veel bezoekers op de finca vallen voor PIEKE en haar vrolijke streken. Ze is kleiner dan de doorsnee podenca teefjes, met haar schouderhoogte van 51 cm.  PIEKE is op 16-2-2012 gesteriliseerd, kosten EUR 130 uit de sterilisatiepot. 

Voor PIEKE zoeken we een lieve, geduldige familie met humor die dit ondeugende meisje een fijn leven geeft. Op de beschermde finca voelt Pieke zich heel vertrouwd maar daar buiten kent ze nog weinig van het echte leven dus ze zal tijd nodig hebben om de overgang naar een leven in Nederland te kunnen maken.


Heeft u serieuze interesse om PIEKE te adopteren of op te vangen of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u PIEKE ondersteunen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  nog makkelijker, stort direct uw maandelijkse bijdrage voor PIEKE op de Fuertedogs rekening:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO nr. 52.82.62.289

te Vleuten

"o.v.v.  AoA- PIEKE"

 
PIEKE-x-003

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!


uk

PIEKE - female dog

Would you like more information? Please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor PIEKE at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or transfer your donation for PIEKE directly to the Fuertedogs account:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO nr. 52.82.62.289  

(IBAN: NL 42ABNA0528262289  and BIC: ABNANL2A)

Vleuten, the Netherlands