cylia-kop NL-vlag CYLIA - teefje    - woont sinds 27-1-2013 in Den Haag bij familie Wiegersma -  

 

CYLIA, een teefje met een schouderhoogte van 50 cm. Ze is volgens de oorspronkelijke eigenaresse geboren in februari 2008.

CYLIA is een heel leuk, aantrekkelijk en mooi hondje om te zien en voelen.

CYLIA_-5

 

Ze heeft helaas niet zo'n fijn leven achter de rug, ze heeft altijd aan een ketting gelegen bij een Spaans gezin in het dorpje Las Pocetas.  Bij aankomst op de finca was ze er slecht aan toe, haar achterkantje was geheel kaal en ze had een flinke baarmoederinfectie, ze was kort daarvoor bevallen van weer een nestje ( om de 6 maanden) en had ernstige bloedarmoede, haar bloedplaatjes waren beneden peil etc... Ze had acute medische behandeling nodig.

CYLIA_-cylia's afkomst

CYLIA_-1CYLIA

Achteraf dus maar gelukkig voor Cylia dat ze werd afgedankt en zo kreeg ze een kans om te herstellen op de Fuertedogs finca. Vanaf 2 juni 2011 verbleef zij samen met haar dochter SASHA en diens 3 pups  op de Fuertedogs finca. Ze kreeg een zware antibiotica kuur en ontstekingsremmers etc om er weer boven op te komen.

CYLIA_-2

En dat is goed gelukt!

Ze zit intussen weer helemaal prima in haar vel, goed in  vacht en voelt zich kiplekker!  Ze is inmiddels op 4 augustus 2011 gesteriliseerd ( sterilisatiekosten EUR 130 uit de castratiepot) en is reisvaardig!

CYLIA_-3

Ze is gewend aan kinderen en andere honden en kan goed meekomen in de roedel. Ze is zorgzaam naar andere hondjes en pupjes maar laat ook weer niet het kaas van haar brood eten.

Andere teven is prima maar die moeten haar niet agressief of te dominant benaderen anders gaan haar stekels ook recht overeind staan en kan ze fel uit de hoek komen. Ze zal uit zich zelf een ander niet op de nek zitten maar laat zich ook niet op haar nek zitten. Ze kan verder heel goed meekomen in de groep. Ze kan lekker mee ravotten maar ligt ook graag rustig op haar plekje in de keuken te luieren.

Een leuke hond voor een vlot gezin. Ze wil haar baasje graag een plezier doen.

Wie geeft deze leuke, vlotte hond een fijn thuis?

CYLIA_-4

 

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 

Heeft u interesse om CYLIA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan svp een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u CYLIA graag ondersteunen op afstand, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak " o.v.v. AoA-CYLIA"  gewoon uw maandelijkse bijdrage over naar

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289 
te Vleuten
o.v.v. " AoA-CYLIA"