timmy03  TIMMY - reutje   sinds 27-10-2011 in opvang in Nld - 


timmy TIMMY-kop Timmy als puppy destijds op de finca

 


TIMMY een reutje van het type Canarische herder, geboren op 26-8-2011 werd samen met zijn zusje TULA op een avond gedumpt op de Fuertedogs finca.

timmy--TIMMY

Broer en zus zijn erg verknocht aan elkaar maar kunnen het ook goed vinden met de containerpupjes TOMMY & TINA. Ze zijn wat rustiger en bedaarder van temperament als TINA & TOMMY.

timmy--1TIMMY

Ze zitten lekker in hun vel. Zijn open en aanhankelijk naar mensen, vooral TIMMY heeft een zachtaardige inborst en is eigenlijk een beetje een moederskindje. het is ook niet niks als je als ukkie samen met je zusje zomaar even wordt gedumpt.

timmy--2TIMMY

Op 27 oktober 2011 vlogen TIMMY en TULA naar Nederland. TULA naar haar adoptiegezin in Venlo, TIMMY naar een fijn opvanggezin in Eext, bij Assen.

De gemiddelde Canarische herder reu bereikt een schouderhoogte van tegen de 60 cm. 

timmy--3TIMMY naar Nld

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!


update November 2011:

TIMMY -  in het opvanggezin

TIMMY is een stoer hondje om te zien maar erg lief. Hij is rustig in huis zowel als bij het wandelen. Hij loopt al goed mee aan de riem. Gaat soms rustig zitten om alles te bekijken. Geen problemen met verkeer. Hij rijdt af en toe in de auto mee en piept dan nog wel wat maar doet dit verder goed. Slaapt `s nachts in de bench (met twee andere pups) en is dan stil. Is hier gewend aan kinderen en vind dat erg leuk. Doordat hij zo rustig is zullen kleinere kinderen denk ik ook geen probleem zijn. Andere honden hier in huis vindt hij leuk en hij daagt zelfs onze grote hond wel uit om te spelen. Buiten toont hij zich onderdanig naar andere honden door te piepen maar wel interesse te tonen. Heeft soms natuurlijk wel een race halfuurtje het blijft een pup. Word zo te merken een makkelijke hond bij goede begeleiding. Geniet van aandacht en is een echte kroel. Komt vaak even lekker bij je zitten voor aandacht.
Laat de kippen en konijnen buiten met rust maar rent wel achter een vogeltje aan in de tuin. Denk niet dat er veel jachtinstinct in zit. Vind het zelf een fantastisch hondje. Zindelijkheid moet nog aan gewerkt worden maar hij loopt soms al wel naar de deur om het aan te geven eens zonder de anderen zal hij dit snel snappen denk ik.
Buiten op het weiland loopt hij wel eens  los en loopt dan al redelijk goed mee. Ongecompliceerd hondje waar je nog alle kanten mee uit kan. Gewoon een bedaard type dat zich niet snel opwindt.

 

update jan 2012:

timmy-jan12 TIMMY in Nld

Heeft u interesse in het adopteren van TIMMY of wilt u meer info, stuur dan svp even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

timmy-jan12-1