tommy-1  tommy-    TOMMY  - sinds 27-10-2011 in opvang in Nld / per 4-12-11 te bezoeken in GELEEN

 

TOMMY, een reutje geboren op 9-9-2011 dat samen met zusje TINA in een plastic zak in de vuilniscontainer werd aangetroffen.

De eerste weken zijn ze met de fles gevoerd en na een slechte start zijn de beide pupjes goed bijgekomen.

tommy-- TOMMY

tommy--1 TOMMY

tommy--2 TOMMY

tommy--3 TOMMY

Op 27-10-2011 is TOMMY samen met zusje TINA naar Nederland gevlogen en verblijft sindsdien in een opvanggezin in Eext, bij Assen. Aldaar zijn de hondjes op afspraak te bezoeken. De hondjes droegen een truitje tegen de kou, wat een knappe jongen die Tommy!

tommy--4Tommy met truitje

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!


Achtergrond TOMMY:

Zaterdagavond 17-9-2011, bij het wegbrengen van de vuilnis naar de container trof Elke een groene plastic zak aan waar babygehuil uit kwam. In de zak zaten 7 pupjes, drijfnat omdat ze waarschijnlijk al lange tijd tijdens de hitte van de dag in de plastic zak in de container hadden gelegen. Vijf hondjes waren reeds bezweken, een zwart hondje gaf het zo goed als op een een bruin pupje huilde nog waardoor Elke gelukkig geattendeerd werd op de zak met hondjes.

garbage-pups-container pupjes

Het zag er voor de twee overgebleven pupjes in de eerste instantie erg somber uit.  De urgentie telefoon van de dierenarts nam niet op, een feestdag. Dan maar zelf nog wat dokteren. Dus gauw naar de finca en de twee ukkies helpen met een infuus en proberen om hun temperatuur weer naar normaal te krijgen. Wat een machteloos gevoel.

Maar wonder boven wonder komt het tweetal de daaropvolgende uren goed door. Een lange nacht maar niet voor niks. Vooral het zwarte teefje komt met behulp van de electrolyten oplossing en de glucose goed bij, wie weet hebben ze toch nog een kans. Het bruine hondje, een reutje is er het beste aan toe.

garbage-pups-1teefje & reutje

 

Echter het zijn hele jonge pupjes die erg kwetsbaar zijn zonder moedermelk. Duimen dus dat het ze de komende tijd goed blijft gaan.

De 5 overleden hondjes zijn intussen op de finca begraven, een beetje respectvoller dan de vuilniscontainer!

 

Bij het aantreffen van de twee overlevende ukkies hebben ze hun oogjes nog gesloten, ze zijn waarschijnlijk zo rond 9 september geboren.

garbage-pups-2

Wat een veerkracht hebben deze twee jonge wezentjes.

garbage-pups-3 oogjes nog dicht

Op de 22e september gingen hun oogjes voor het eerst voorzichtig open.

garbage-pups-4oogjes open

In de kleine week dat ze nu op de finca zijn, zijn de twee hondjes goed bijgekomen.

Het zullen waarschijnlijk behoorlijk grote honden worden want ze wogen op 19-9-11 al een kilo en drinken veel en gulzig en je ziet ze bij wijze van spreken groeien. 

Meer info volgt.

 


Heeft u interesse om TOMMY te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

27-10-2011:


TOMMY & TINA samen met pupjes TULA & TIMMY op de avondvlucht naar Nederland. TULA naar haar adoptiegezin in Venlo.

TOMMY , TINA & TIMMY mogen bij familie Yvonne Smit in opvang, in EEXT , bij Assen. De pups zijn daar op afspraak te bezoeken.

update aankomst:

De ukkies wonen nu tijdelijk op een riante boerderij, met veel tuin en een hele grote hond van 3 (kruising bouvier/sint bernard), een enorme lieve knuffel en 2 oude kleine hondjes van 12. De ukkies schrokken zich rot toen ze uit de reisbench kwamen en als eerste Funa, de grote hond zagen, ze gilden van schrik. Brutale Tina was het eerste over haar schrik heen, ha ha. Timmie ging op zijn dikke kont zitten kijken, maar die was natuurlijk niet lekker. Tommie heeft het konijn van de familie uitgedaagt om te spelen, maar die had geen zin.

 

update opvanggezin  22-11-2011

 

Tommy;
Actieve lieve pup, mooi om te zien en vol energie. Dol op mensen en op spelen. Hij groeit hier in huis op met andere honden en  kinderen. Dat gaat goed. Kleinere kinderen is hij nog wat te onbesuisd voor denk ik. Is ook goed gewend aan de buiten dieren hier zoals de kippen, konijnen en kwartels.
Hij gaat af en toe mee in de auto en dat gaat prima. Hij vindt wandelen heerlijk en loopt goed mee aan de riem. Slaapt `s nachts lekker in zijn bench en is dan ook rustig (hij ligt hier wel met zijn zusje).
Zal denk ik een hond worden die het fijn vind naast de fiets mee te rennen en wat uitdaging te hebben.Is wel een hondje dat even probeert hoever hij kan gaan maar laat zich wel weer terug zetten. Is buiten nieuwsgierig naar alle mensen en hondjes en alles wat hij  tegenkomt. Heel behendig ook springt overal met het grootste gemak op. Leuk voor behendigheid!
Verder gewoon een heerlijke pup die alles nog moet en kan leren.

tommy-33 TOMMY

 

Per 4-12-2012 is TOMMY te bezoeken bij zijn opvanggezin in Geleen, familie Bos.