tina-kop    TINA      -  SINDS 27-10-2011 in opvang in Nld

 

TINA, pupje geboren op 9-9-20111, gevonden in een plastic zak in de vuilniscontainer samen met broertje TOMMY. De eerste weken met de fles gevoerd en heeft zich ondanks de slechte start goed ontwikkeld.

tina-- TINA

tina--1 TINA

tina--2 TINA

tina--3 TINA

tina--4 TINA

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

tinna5TINA

27-10-2011:

TOMMY & TINA samen met pupjes TULA & TIMMY op de avondvlucht naar Nederland. TULA naar haar adoptiegezin in Venlo.

TOMMY , TINA & TIMMY mogen bij familie Yvonne Smit in opvang, in EEXT , bij Assen. De pups zijn daar op afspraak te bezoeken.

update aankomst in Eext:

De ukkies wonen nu tijdelijk op een riante boerderij, met veel tuin en een hele grote hond van 3 (kruising bouvier/sint bernard), een enorme lieve knuffel en 2 oude kleine hondjes van 12. De ukkies schrokken zich rot toen ze uit de reisbench kwamen en als eerste Funa, de grote hond zagen, ze gilden van schrik. Brutale Tina was het eerste over haar schrik heen, ha ha. Timmie ging op zijn dikke kont zitten kijken, maar die was natuurlijk niet lekker. Tommie heeft het konijn van de familie uitgedaagt om te spelen, maar die had geen zin.

 

November -2011:  

TINA

Herderkruising met de kenmerken van het ras. Oplettend en wil graag werken. Rank gebouwd met een heel glanzende vacht. Haar kleurtekening is echt heel mooi. Ze is heel nieuwsgierig en loopt als eerste overal op af om te onderzoeken. Leert snel. Veel energie en daar moet je rekening mee houden. Ze vindt het heerlijk om buiten te rennen en kan heel hard. Echt een pijl uit de boog. Eenmaal goed uitgelaten binnen rustig. Ze zou denk ik goed naast de fiets kunnen als ze wat groter is. Ze loopt al goed mee aan de riem. Vind soms dingen buiten nog wat spannend doet dan een paar stapjes terug en bekijkt het eens allemaal en gaat dan gewoon weer mee. Als ze in de tuin loopt en je roept komt ze aangerend. In het weiland mag ze ook wel al los lopen en loopt dan goed mee. Alleen toen ze het heel koud had liep ze terug en ging naast de auto zitten....... In de omgang heel lief en houdt van een knuffel op zijn tijd, vind het heerlijk even opgepakt te worden om even te kroelen.

Ze loopt al goed mee aan de riem. Ze slaapt `s nachts in een bench (met haar broertje) en is dan rustig. Vind autorijden geen probleem.Is gewend aan kinderen en andere honden hier in huis en dat gaat allemaal prima. Ze vindt het fijn af en toe een rustig plekje voor zichzelf op te zoeken en daar rustig op haar botje te kluiven. Jachtinstinct weet ik nog niet precies , ze gingen wel achter een konijn aan in het weiland aan maar lieten zich ook zo weer terug roepen . Dus denk dat het wel meevalt.
Ongecompliceerd hondje met heel veel mogelijkheden. Cursus met haar is aan te bevelen gewoon omdat ze het denk ik heel leuk vindt om bezig te zijn. Denk dat het haar ook goed af zal gaan.

 

Heeft u interesse om TINA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Achtergrond TINA: 

cont.pups

Zaterdagavond 17-9-2011, bij het wegbrengen van de vuilnis naar de container trof Elke een groene plastic zak aan waar babygehuil uit kwam. In de zak zaten 7 pupjes, drijfnat omdat ze waarschijnlijk al lange tijd tijdens de hitte van de dag in de plastic zak in de container hadden gelegen. Vijf hondjes waren reeds bezweken, een zwart hondje gaf het zo goed als op een een bruin pupje huilde nog waardoor Elke gelukkig geattendeerd werd op de zak met hondjes.

garbage-pups-

Het zag er voor de twee overgebleven pupjes in de eerste instantie erg somber uit.  De urgentie telefoon van de dierenarts nam niet op, een feestdag. Dan maar zelf nog wat dokteren. Dus gauw naar de finca en de twee ukkies helpen met een infuus en proberen om hun temperatuur weer naar normaal te krijgen. Wat een machteloos gevoel.

Maar wonder boven wonder komt het tweetal de daaropvolgende uren goed door. Een lange nacht maar niet voor niks. Vooral het zwarte teefje komt met behulp van de electrolyten oplossing en de glucose goed bij, wie weet hebben ze toch nog een kans. Het bruine hondje, een reutje is er het beste aan toe.

garbage-pups-1teefje & reutje

 

Echter het zijn hele jonge pupjes die erg kwetsbaar zijn zonder moedermelk. Duimen dus dat het ze de komende tijd goed blijft gaan.

De 5 overleden hondjes zijn intussen op de finca begraven, een beetje respectvoller dan de vuilniscontainer!

 

Bij het aantreffen van de twee overlevende ukkies hebben ze hun oogjes nog gesloten, ze zijn waarschijnlijk zo rond 9 september geboren.

garbage-pups-2

Wat een veerkracht hebben deze twee jonge wezentjes.

garbage-pups-3 oogjes nog dicht

Op de 22e september gingen hun oogjes voor het eerst voorzichtig open.

In de kleine week dat ze nu op de finca zijn, zijn de twee hondjes goed bijgekomen.

Het zullen waarschijnlijk behoorlijk grote honden worden want ze wogen op 19-9-11 al een kilo en drinken veel en gulzig en je ziet ze bij wijze van spreken groeien.

Meer info volgt.

garbage-pups-4oogjes open

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!