fenna-kop  FENNA - teefje        Sinds medio augustus 2011 in opvang in IJsselstein

-

FENNA is een teefje geboren op 25 juni 2009 met een schouderhoogte van 30 cm. Ze werd op 217-2011 uit het dodingsstation van La Pared gehaald en was sinds op de Fuertedogs finca. Ze werd op 27-7-2011 gesteriliseerd. Een leuk, gezellig aanhankelijk hondje dat goed mee komt in de grote groep honden maar het liefst staat en gaat waar haar baasje is.

fenna-a-

FENNA vloog op 14-8-2011 naar Nederland naar een opvanggezin in IJsselstein.

 

Update 5-10-2011:

Fenna zit vanaf  half augustus 2011 bij mij (Kim Beijen)  in de opvang en doet het heerlijk. Het is een pittige kleine tante die mijn 2 grote podenco's graag uitdaagt voor een spelletje "pak me dan". Maar ook met kleine hondjes kan zij goed overweg. Buiten aan de riem wil ze nog wel eens hard blaffen naar passeerende hondjes ter compensatie van haar kleine lijfje waarschijnlijk. Verder kan Fenna overal mee naar toe, auto rijden is dan ook geen probleem. Ik heb haar meerdere keren meegenomen naar bekenden en andere adoptanten van Fuertedoggies en dat gaat prima. Ook op Schiphol bij het opvangen van aankomende Fuertedoggies gaat goed. Ze is niet onder de indruk van veel mensen en loopt netjes met je mee. Met het wandelen met mijn honden wil ze heel graag voorop lopen. Naar mensen toe is ze heel erg open en wil ze het liefst met iedereen die binnenkomt spelen. Als ze moe is van het spelen het liefst lekker op schoot in slaap vallen. In huis volgt ze je overal, zelfs tot op de wc, om te kijken wat je gaat doen. Maar daarintegen is alleen thuisblijven geen probleem. Een aantal uurtjes vind ze goed uit te houden. Ze sloopt en jankt niet. 

fenna-a-1

Fenna is een ongecompliceerd meisje dat geniet van alles wat aandacht heet. Niets is haar te gek om dat dan ook te krijgen. Ze wringt zich in de raarste bochten om dat allerlekkerste plekje op de bank of tussen mensen in, te veroveren. Ze laat zich bij ongewenst gedrag wel heel makkelijk corrigeren, een keer haar naam noemen of knippen in mijn vingers is voldoende.

fenna-a-2

Ze wacht netjes bij de deur voordat ze naar binnen mag en zitten op haar plek voor een koekje zit er goed in. Tijdens etenstijd moeten mijn honden op hun plek totdat ik klaar ben met eten. Ook Fenna blijft keurig wachten tot ik ze weer bij me roep. Is is in korte tijd ook enorm vooruit gegaan in haar zindelijkheid. Ze houdt het 's ochtends nu netjes op totdat ik gedouched en aangekleed ben en met de honden ga wandelen. Soms zijn er buiten echter zoveel leuke dingen te zien en geurtjes te ruiken dat ze spontaan vergeet te plassen/poepen. Dit zijn gelukkig sporadische ongelukjes en zeker geen dagelijkse kost. Ik denk dan ook dat dit op korte termijn ook zal verdwijnen.

Al met al zie ik Fenna in een gezin met een andere hond waar ze lekker mee kan stoeien, en mensen die haar kunnen voorzien van haar schoot/knuffel -behoefte. Ze is geen klein trillend "til-me-maar-op-ik-vind-het-eng" hondje maar een stoere dame die haar moment kiest om lekker bij je te komen liggen.

fenna-a-3

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 

Heeft u interesse om FENNA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan even een email naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.