layka-z

 

 

 LAYKA  - teefje   GEADOPTEERD      

 

LAYKA een teefje van gemengd klein blijvend ras, geboren maart 2009, gewicht 4 kg en schouderhoogte 30 cm

 

LAYKA verblijft op de finca omdat haar voormalige baasjes door de aanhoudende economische crisis genoodzaakt waren om naar hun thuisland terug te keren. De kosten voor het meenemen van 4 hondjes naar Columbia waren voor het noodlijdende gezin te hoog, vandaar dat zij met pijn in hun hart bij Elke op de finca langs kwamen met het verzoek om hun 3 teefjes ( LAYKA, Pelusa= Pluisje en Katy) en reutje Pluto (een zwarte cocker-mix) op te nemen. Zodoende liepen er van de ene op de andere dag weer extra hondjes in de Fuertedogs roedel.

LAYKA is een heel aangenaam, rustig en bescheiden hondje dat geniet van menselijk contact.

Ze hangt erg aan haar maatjes PELUSA en KATY.

Vooral LAYKA trekt zich erg op aan PELUSA en zou het liefst met haar samen blijven. Echter als er een lief, zachtaardig baasje voor haar zelf is zal het ook wel goed komen.

 

Heeft u interesse om LAYKA te adopteren of wilt u meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wilt u LAYKA op afstand ondersteunen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vl-aa

 You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 

17-8-2010

Vandaag kwam er een echtpaar met 2 kinderen om hulp vragen.

Door de aanhoudende economische crisis op Fuerteventura moet het gezin na 10 jaar noodgedwongen uitwijken naar hun thuisland Colombia.

Ze kunnen hun hondjes vanwege de hoge kosten van een transport naar Columbia niet meenemen.

Het gezin zit in zak en as bij de gedachte dat hun hondjes zullen worden afgemaakt in het gemeentelijk dodingstation.

Het gaat om 3 teefjes, te weten LAYKA, KATHY en PELUSA (=Pluisje) .

layka katy pelusa

 

En een reutje, een zwarte Cocker mix genaamd PLUTO

pluto-cocker

 

Alle 4 de hondjes zijn nog jong ( rond de 1,5 a 2 jaar) en in goede doen en open naar mensen.

Donaties voor sterilisaties van de 3 teefjes ( dwz EUR 110 / per hond ) zijn van harte welkom

Als ook donaties voor de castratie van Pluto. Kosten EUR 80.

 

( ABN-AMRO rekening nr. 52.82.62.289  t.n.v. Stichting Fuertedogs, te Vleuten)

 

3-9-2010

LAYKA en haar maatjes PELUSA & KATY zijn vandaag gesteriliseerd.

Het drietal werd 'thuisloos' nadat het gezin waar ze vandaan kwamen zich door de aanhoudende economische crisis genoodzaakt zag om terug te keren

naar hun thuisland.

 

De meisjes hebben de operatie goed doorstaan. Layka bleef nog een paar uurtjes wat misselijk maar knapte tegen de avond ook weer op.

Pelusa (=Pluisje) is tijdens de narcose ook van haar pluiserige krullenvracht ontdaan en moest even wennen zo zonder haar jasje.

Ze heeft trouwens prachtige ogen!

vl-layka vl-katy vl-pluis

Alledrie de teefjes zijn hele leuke, aanhankelijke, lieve beestjes en zijn in goede conditie. Hopelijk vinden ze spoedig een fijn thuis.

 

Heeft u interesse om één van deze drie teefjes te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u deze teefjes op afstand ondersteunen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ps.

Er waren helaas geen donaties binnengekomen voor de sterilisatie van de drie teefjes. Dat betekent dus een flinke aanslag op Elke's sterilisatiepotje.

Mocht u alsnog willen doneren voor de sterilisaties dan is dat zeer welkom daar er nog meer teefjes op de finca gesteriliseerd dienen te worden

 

18-10-2010

Gisteravond rond 20.40 uur vertrok de HV 946 met aan boord vluchtpartners Elly Scholtsz & Cilia Visscher.

Dankzij deze dames konden er dit keer 4 hondjes mee op de vlucht.

  • KATY naar haar adoptiegezin in Oegstgeest.
  • LAYKA & PELUSA naar Haarlem waar zij door Claudia de Droog en haar kinderen met goede zorgen omringt worden totdat zij een eigen baasje zullen treffen. Ook NINI zit nog bij Claudia in opvang en zoekt nog een fijn thuis.
  • En dan PIPPY die verder op mag knappen onder de hoede van Bernadette van Dam.

vertrek pippy katy

Rond 2 uur s'nachts kwam het vliegtuig aan op Schiphol en kon KATY worden verwelkomt door haar nieuwe baasje.

Alle hondjes zijn goed aangekomen. HARTELIJK DANK ELLY & CILIA

 


ukLAYKA- female dog

 

Are you interested in adopting LAYKA? Would you like more information? Please email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor LAYKA at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..