sofie-kop

 

 

SOFIE- teefje

 

SOFIE, een Podenca/galgo kruising, geboren in januari 2009. Schouderhoogte 61 cm. Gesteriliseerd op 22-9-2010

 

SOFIE werd destijds in het zuiden van Fuerteventura aangetroffen door het Duitse koppel dat ook de pupjes ROSY en NOSY naar de finca bracht.

Ze verblijft sinds 27-8-2010 op de finca en is nog wat aarzelend en onzeker richting mensen. Met de andere honden kan ze goed overweg, maar als het op eten aankomt dan kan ze heel erg fel uit de hoek komen.

Ze speelt het liefst met podenco KAI.

Ze heeft een enorm jachtinstinct en gaat er graag op uit om te jagen. Ze heeft intussen ontdekt dat ze over de 2,20 meter hoge omheining kan klimmen. 

Er zijn meerdere honden die van veld naar veld over het hoge hekwerk klauteren ( Kelly, Timon, Mitz, Maite, Syra) echter SOFIE en MAHY die smeren hem helaas ook daadwerkelijk buiten het omheinde terrein om te gaan jagen. Dat is helaas erg gevaarlijk ivm de schietgrage geitenboeren in de buurt. 

Maar goed het is zoals het is. Met naar binnengebogen rollen kippengaas is te proberen om de twee klimgeiten tegen te houden, echter de finca is zo groot dat ze altijd wel een plek zullen vinden waar ze er toch over heen kunnen gaan. Vastleggen of opsluiten is ook geen aanlokkelijke optie.

SOFIE is verder een hele aandoenlijke en lieve podenca-dame die geniet van een plekje op de bank of op een behagelijk dekentje.

 

Heeft u interesse om SOFIE te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u SOFIE ondersteunen middels adoptie op afstand, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

22-9-10

Vandaag werd Podenca/galgo teefjes SOFIE gesteriliseerd. De operatie verliep voorspoedig en hopelijk voelt ze zich snel beter.

22-9-10 sofieSOFIE

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

Many thanks to Judith Lansche who donated the sterilisation of podenca SOFIE. Costs Eur 130

 

 

 

 

5-11-10

Podenca SOFIE kampt helaas met een ernstig knie kwetsuur.


sofie-45 

17-11-2010

Manke SOFIE die zo'n last heeft van haar linkerachterpoot en daar niet op kan staan / lopen werd vandaag ook onderzocht door dezelfde traumatoloog

die SARA heeft geopereerd.

sofie

Ze heeft een operatie nodig omdat de pees van de knie is losgeraakt en daardoor de knieschijf verschoven is.

De pees moet met chirurgisch ijzerdraad weer aan de knieschijf worden bevestigd om de poot van SOFIE weer te laten funcioneren.

De traumatoloog zal daar eerdaags een prijsopgave voor geven want dit knieprobleem dient niet verwaarloosd te worden en nu kan er nog wat aan

gedaan worden. Wellicht schiet er nog geld over van de donaties voor SARA's operatie en kan de functie van SOFIE's knie daarmee gered worden

 


20-11-2010.

De prijsopgave voor de knieoperatie van SOFIE kwam vandaag per email binnen en bedraagt EUR 400

operatiekosten voor de knie van sofie  eur 400

Volgens de traumatoloog zal SOFIE zonder de operatie de functie van haar linkerachterpoot niet meer terugkrijgen en dagelijks pijn blijven houden.

Doordat er meer dan het noodzakelijke bedrag gedoneerd werd voor SARA zit dat overgebleven bedrag nu in de operatiepot.

Dat betekent dat SOFIE dankzij de gulle donateurs voor SARA dus ook op korte termijn geopereerd zou kunnen worden.

 

 

december 2010

Een second opinion van onze eigen dierenarts (die een bekende is van de betreffende traumatoloog) raadt de operatie af.

Volgens hem is het onzeker of het resultaat van de betreffende operatie succesvol zal zijn.  

Ook indien de operatie succesvol zou blijken te zijn, dan is de kans groot dat er opnieuw schade zal ontstaan gezien het enorme jachtinstinct van SOFIE .

Haar neiging tot halsbrekende toeren zoals bv gevaarlijke klimpartijen over de 2.20 meter omheining waarbij ze nogal eens vanaf grote hoogte

naar beneden springt, zorgen voor een onvenredige belasting van haar toch al zwakke knieën.

 

Besloten wordt om voorlopig van de operatie af te zien en te bekijken hoe ver de functie van Sofie's knie mettertij nog uit zich zelf kan herstellen

Ze krijgt voorlopig nog PREVICOX tegen de pijn, onsteking en daarnaast gewrichtsversterkende middelen.

 

 

Januari 2011

SOFIE gaat wonderbaarlijk goed met haar beschadigde knie.

Ze is zelfs alweer in staat om de 2,20 m hoge omheining uit te klimmen om achter een konijn aan te gaan. 

Het is maar goed dat we het advies van de eigen dierenarts hebben opgevolgd. Dus gelukkig is de operatie  niet doorgezet.

Het voor SOFIE gereserveerde geld in het operatiepotje wordt daarom besteed aan een aantal castraties en sterilisaties die voor deze maand gepland staan.

 

Ondertussen loert SOFIE weer op konijnen en verdwijnt ze helaas weer regelmatig over de omheining.

 

 

 

 

 

 


 

ukSOFIE- female dog

 

Are you interested in adopting SOFIE? Would you like more information? Please email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor SOFIE at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..