caramel-z

 

 

CARAMEL - nu DALI    GEADOPTEERD - sinds 24-2-2011 in Nld        overleden 20-3-2013

 

 

 

DALI_-_dag_dapper_hertje

DALI_-_dag_dapper_hertje-001 20-3-2012 

 

 

CARAMEL is een enorm schuw en gevoelig Podenco teefje dat intens mager en strak opgeknoopt aan een touwtje door jagers werd achtergelaten op het fincaterrein. Gedumpt, samen met podenco teefje MOKKA. Het tweetal werd door Elke gedoopt tot MOKKA en CARAMEL vanwege hun vachtkleur. CARAMEL zwerft sindsdien over het fincaterrein zonder dat Elke haar kan aanraken. Zodra je in haar buurt komt is ze er als een bang hertje al razendsnel vandoor. Ze moet wel hele slechte ervaringen gehad hebben dat ze zo enorm bang is. Na de eerste dag dat ze nog aan dat touwtje zat heeft niemand haar meer kunnen aanraken. Zeer triest maar goed, er staat altijd eten en drinken verspreid op het terrein van de finca dus kan ze haar buikje vullen. Ze ziet er al een stuk beter uit dan in het begin. Ze trekt zich op aan Podenco Ringo met wie ze graag een poging tot spelen doet. Hopelijk dat de tijd haar trauma’s heelt en dat ze tot rust komt op de finca en wie weet over een tijdje niet meer wegrent als je in de buurt komt. Er zijn hele kleine vorderingetjes, zo staat ze op flinke afstand wel met haar staartje te zwaaien als Elke over het terrein loopt en bezig is met het eten, drinken of het poeprapen. Dan lijkt ze dichterbij te willen komen maar vindt het nog te eng.... komt tijd komt raad.
Intussen zou het fijn zijn als er mensen deze intens schuwe podenca op afstand zouden willen ondersteunen want het ziet er niet naar uit dat zij nog plaatsbaar is, maar wat niet is kan nog komen.

Inmiddels heeft Elke in een onbewaakt ogenblik CARAMEL toch kunnen vangen. Wat minder alert van de slaappilletjes die in haar eten zaten was CARAMEL niet snel genoeg uit de voeten, gelukkig maar want nu zit ze in een kleinere ruimte ipv paniekerig over de finca te zwalken. Ondertussen heeft ze ook een tuigje en halsbandje om met een lange riem achter haar aan zodat Elke haar af en toe kan benaderen om te oefenen met contact maken. CARAMEL heeft een zeer lange weg te gaan voordat zij ontspannen in het leven zal staan. Laten we hopen dat de tijd haar psychische wonden heelt. Het zou heel fijn zijn als mensen CARAMEL voorlopig op afstand zouden willen sponsoren.

Elke zoekt tevens nog een sponsor voor de sterilisatie van CARAMEL, kosten EUR 130.


Heeft u interesse om CARAMEL ondersteunen middels adoptie op afstand, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

caramel c1 2640-442-3 caramel c2 2641-442-4caramel c3 2642-442-5 caramel c4 2643-442-6

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

24-2-2011

Oeff, spannend, het is zover. Podenca Caramel op de avondvlucht richting Nederland.

Met nog extra pilletjes is Caramel voor haar doen redelijk ontspannen en laat ze zich gelaten een tuig om doen

Toch ook nog maar een jasje tegen de nachtelijke kou in Nederland.

Het was vandaag op Fuerteventura 29 graden dus dat zal wel slikken zijn voor de zeer magere Caramel.

Hopelijk krijgt ze in Nederland gauw wat isolerend vet op haar botjes

Nog een laatste rondje op de oprit van de finca met haar maatje ZIL.

cari vertrek-aCaramel

 

Om haar zo ontspannen mogelijk op de vlucht te krijgen nemen we ZIL ook mee in de auto naar de luchthaven.

Door de hoge dosering kalmeringspilletjes kijkt CARAMEL nogal glazig uit haar oogjes maar is ze beduidend rustiger dan normaal.

Ze laat het gelaten over zich heen komen wanneer Martin haar onder zijn arm meeneemt naar de balie waar de box wordt gescand.

 

cari vertrek-bFUE luchthaven

 

Dan is het zover.  Oeff toch paniek voor Caramel op het moment dat ze de box in moet en het deurtje ontsnappingsproof wordt dichtgemaakt.

Krabbend en piepend verdwijnt Caramel in de box over de band naar beneden.

Oeff, hartverscheurend en oh zo veel twijfels.  HELP, laat dit alsjeblieft de juiste beslissing zijn!

 

Nu kan Elke het alleen nog maar overgeven en uit het diepst van haar hart hopen dat het allemaal goed gaat.

Op Schiphol wachten Mia en Leontine straks op de aankomst van Caramel.

Martin zal met hen mee naar huis gaan en pas veilig in haar nieuwe huis in Enschede zal de transportbox van Caramel worden opengemaakt.

Op die manier nemen we geen enkel risico dat Caramel in haar paniek bij het openen van de box misschien op de vlucht zal slaan.

 

Goede reis Caramel!

25-2-2011

Foto's van de aankomst van podenca Caramel (nu ARI) in haar nieuwe thuis.

De eerste kennismaking met huisgenoot PIP (=podenca Daisy).

Pff, eindelijk kan ze de box uit:

cari aankomst aankomst

 

cari aankomst-1

 

 

 

27-2-2011

De eerste berichten over CARAMEL / ARI  in haar nieuwe omgeving zijn zeer positief.

De kalmeringstabletjes die zij voor de eerste 2 weekjes mee heeft gekregen en waar de afgelopen week voor vertrek al mee begonnen was,

geven haar heel duidelijk een steuntje in de rug.

Mia en Leontien doen er met hun training en ervaring alles aan om voor ARI een zo veilig en rustig mogelijke omgeving te creëren.

Bezoek, uitstapjes en werk zijn voor even geschrapt. Ze zijn er 200 % voor ARI.

cari-nldARI (en PIP)

 

Het bange, onzekere hertje doet het onder hun beschermende hoede bovenverwachting goed.

ARI kijkt de kunst af van podenca PIP. Fijn dat ze zich aan haar kan optrekken nu ze haar maatje Zil moet missen.

 

Al met al dus heerlijk nieuws over Elke's zorgenkindje.

DANK DAMES!

 

 

 

18-3-2011

De tijd vliegt voorbij en de zo bange en schuchtere CARAMEL die sinds 25 februari bij Mia en Leontine en podenca PIP (voorheen DAISY) in Enschede

woont,  is daarmee dus alweer 3 weken in Nederland.

En het gaat gelukkig boven verwachting goed met het hertje. Onder de beschermende hoede van de dames en met PIP als haar grote voorbeeld

maakt CARAMEL iedere keer kleine stapjes vooruit.

Kijk haar dan lopen in haar regenjasje, oeff dat is wennen en ze doet het toch maar. Goed zo meisje!

cari-dali

 

En ook binnenshuis begint ze zich meer te ontspannen en maakt de oh zo alerte blik steeds vaker plaats voor meer relaxte tijdsbesteding.

cari-dali-1

Bedankt Mia & Leontine!

 

 

 

28-3-2011

CARAMEL gaat nog steeds iedere keer een stapje vooruit..

Hoewel ze aanvankelijk omgedoopt was tot ARI hebben de dames dat intussen herzien in DALI, dat past beter.

cari-dali-2Caramel / Dali

Ze neemt steeds meer eigen initiatieven en deinst minder snel terug.

Ze laat zich af en toe aaien, is meer ontspannen en heeft enorm veel steun aan PIP

cari-dali-3Caramel nu DALI

Ze kan inmiddels zelf de trap op en af en het autorijden gaat steeds een beetje beter.

Ze loopt los in de tuin en ze eet iets meer ontspannen, het zo enorm magere hertje wordt langzaam aan een beetje gevulder. Fijn !

cari-dali-4 los in de tuin

 

cari-dali-5 spelen met PIP

 

Heerlijk nieuws dames, dank voor de goede zorgen rondom DALI!

 

26-4-2011

Prachtige plaatjes vanuit Enschede van Podenca CARAMEL / nu DALI

dali-aCaramel / DALI

 

dali-a-1DALI sportief

 

dali-a-2DALI

 

Hallo Elke,

het gaat nog steeds heel erg goed met Dali! Sinds vorige week fietsen we vrijwel elke dag een heel end met ze en daar kan Dali niet genoeg van

krijgen. Pip geeft duidelijk aan dat het op een gegeven moment welletjes is, maar Dali zweeft over de weg! We kunnen haar nu met gemak aaien,

ze ligt 'savonds op de bank naast me en anders bij Pip in de buurt. Van het weekend voor het eerst een lange autorit gemaakt. Naar Venlo,

na 20 minuten was Dali akkoord en ging slapen. Bij de ouders van Leontine gedroeg ze zich voorbeeldig, snuffelde zelfs aan hen.

Vandaag in de tuin genoten van het heerlijke weer. Volgens mij is ze gelukkig. Anders wij wel!

liefs, Mia en Leontine


 

ukCaramel – Female

Caramel, a very shy and sensitive Podenco, was dumped on finca property in August 2009 by hunters along with Podenco Mokka. All flesh and bones they were found tied to a very short rope. Elke called them Mokka and Caramel, due to the colour of their fur.

Caramel has been wandering round the finca area ever since but Elke still isn’t able to touch her. Every time you get near she takes of like a scared little deer - she must have had some really bad experiences of people if she is this scared. Since being found on that short leash, nobody has been able to touch her… So very sad, but at least there is food and water all over the area so she can fill her empty stomach and she already looks so much better.

She likes to hang out and tries to play with Podenco Ringo. Hopefully her trauma will heal, and she will find peace at the finca. Maybe in a while she won’t run away when you get close. There are already signs of progress, for example when Elke walks around the finca doing her jobs, Caramel stands at a distance wagging her tail. She seems to want to get closer but is still too afraid. Only time can tell.

Recently Elke was able to catch Caramel when she was off guard – due to medication she was too slow to escape. This was fortunate because now she is staying in a smaller area and doesn’t have to wander around the finca panicking. She also has a collar and Elke can practice making contact with her on a long leash. Caramel still has a long way to go, before she can enjoy life again. Let’s hope time will heal all her (mental) wounds. It would be great if someone would like to sponsor Caramel from a distance until, hopefully, in the future she is ready to find a new home.

Elke is looking for sponsors to get Caramel sterilized. This costs €130.

Would you like to sponsor Caramel at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..