Marian, die alweer voor de vierde opéénvolgende dag op de finca tussen de hondjes rondloopt, werkt lekker door.

mrian

Hoe ziet zo'n doorsneedag op de finca er eigenlijk uit?

S'morgensvroeg of  s'avonds laat de emmers met drinkwater voor de honden vullen (als er tenminste genoeg waterdruk is :-).

De rubberen voerbakken worden s'morgens bijgevuld vanuit de op ieder terrein liggende (koel)/voorraadkasten.

Als de vrijwilliger het treft wordt er in de betreffende klusweek hondenvoer afgeleverd op de finca. Dat betekent dat er die dag zo'n 800 kilo voer ofwel 40 zakken van 20kg over de voorraadkasten op de verschillende terreinen moet worden verdeeld. Daar ga je dan met je kruiwagentje over het hobbelige terrein. Fysiek een zware klus. Niet iedereen wordt er blij van.

Maar goed nadat s'morgens vroeg de honden uit de nachtverblijven zijn gehaald en over de verschillende velden rondrennen moet de nachtelijke poep uit de verblijven worden geschraapt als ook de plasplekken worden opgedweild. Daarna een dweiltje door alle manden (oeff dat zijn er nogal wat) en vervolgens de vloeren van ieder vertrek. Als het droog is nog weer even met de bezem er doorheen en de manden weer op hun plek. Daarna het terras en de buitenverblijven dweilen. En dan zijn de velden aan de beurt. Veld voor veld de drollen verzamelen in een plastic zak. Niet iedereen ziet dat zitten. Gelukkig maken de om je heen hobbelende honden met hun knuffels en attenties ook veel goed.

Het is hard werken op de finca!