De laatste weken leeft Elke stapje voor stapje toe naar het moment dat de o zo bange podenca Caramel op de vlucht naar Nederland gezet moet worden.

Dat heeft nog heel wat voeten in de aarde omdat Caramel nog steeds zo enorm angstig is en daarom niet de makkelijkste hond is om soepel naar Nederland te laten reizen.

Het voelt dan ook als de meest gecompliceerde plaatsing sinds jaren en het levert menig slapeloze nacht.

Maar ondanks alle twijfels en onzekerheden is de beslissing genomen en dus gaan we er voor.

Vanaf vanmorgen krijgt de hypergevoelige Caramel alvast 2 maal daags een kalmeringstabletje opdat alle indrukken iets meer op afstand gehouden worden.

Voor de sensitieve Caramel is het beter dat alles de komende dagen en ook de eerste weken in Nederland niet zo'n enorm overweldigende impact op haar heeft.

Hopelijk kan ze daardoor relaxter reizen en zal ze minder stijf staan van alle spanningen

 

cari-CARAMEL straks ARI

 

Als Caramel de komende periode de overgang naar een huiselijk leven in Enschede enigszins soepel kan maken, dan gaat ze bij Mia en Leontien en PIP (= Fuertedogs podenca DAISY) een heel fijn leven tegemoet. 

De dames hebben zich het afgelopen jaar goed voorbereid en hebben zich onder andere stevig verdiept in de trainingsmethode NATURAL DOGMANSHIP obv de taal van de hond. Uitgangspunt zijn daarbij de body-language en de talenten en interesses van je eigen specifieke hond.

Met PIP gaat het enorm goed en hopelijk kan CARAMEL zich daar aan optrekken.

Mia en Leontine zullen er alles aan doen om de overgang voor Caramel zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.