kyra-kop1

 


KYRA - teefje


KYRA is een Boxer-kruising, geboren op 4 oktober 2008 met een schouderhoogte van 58 cm. 

KYRA verblijft inmiddels sinds 3-9-2010 bij Elke op de finca. Ze is gesteriliseerd en moest begin september 2010 met spoed op zoek naar een nieuw thuis.  

 KYRA is afkomstig uit een Spaans gezin dat haar reeds als jong pupje in huis heeft genomen. Echter in september 2010 werd besloten dat KYRA weg moest omdat er een 9-jarig zoontje in huis is met ernstige ADHD en andere problemen (agv vroeggeboorte met zuurstofgebrek) die de hond niet met rust  kon laten en vervelende dingen met de hond deed. Kyra heeft altijd veel geduld met het jongetje gehad maar begon de laatste tijd te grommen en wilde graag met rust gelaten worden. Voordat het wellicht uit de hand zou lopen in het betreffende gezin moest Kyra daar weg. Als er geen geschikt thuis voor KYRA zou worden gevonden zou de eigenaresse KYRA afgeven bij het gemeentelijk dodingstation.

kyra KYRA

 

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 .

Kyra is gewend aan andere honden. Ze is soms in het begin ietswat terughoudend naar mensen en heeft even tijd nodig om zich open te stellen en

te merken dat je het goed met haar voor hebt. Haar vertrouwen is blijkbaar enigszins beschadigd. Ze kan naar vreemden dus in de eerste instantie

nogal grommen om ze op afstand te houden tot ze voelt dat het goed zit. Ondanks dat gegrom doet ze geen vlieg kwaad en heeft ze een hart van goud.

Ze is duidelijk de dupe van de spanningen binnen de eerdere gezinssituatie en het is voor haar goed geweest om daar weg te gaan.


Wie geeft deze boxer-girl een fijne toekomst?

Het liefst een gezin zonder kinderen en een persoon die stevig in de schoenen staat want KYRA is fysiek sterk en heeft een krachtige energie.

Ze trekt ook wat aan de lijn en zou een goede zijn voor hondensport zoals Canicross. 

Met wat tijd, geduld, training en vooral liefdevolle aandacht kan KYRA haar verleden achter zich laten en weer een fijne toekomst tegemoet gaan.

Gaat u voor KYRA?

 

kyra-c2


Ze is meer op vrouwen gericht dan op mannen en kan wat terughoudend naar de laatst genoemden zijn of vanaf afstand tegen ze blijven blaffen. Als ze éénmaal door heeft dat het om goed volk gaat is ze niet meer bij je weg te slaan en  komt ze graag even knuffelen of je verleiden tot een spelletje met de bal.  Ze kan goed mee komen in de groep en houdt van een stevig potje ravotten.

KYRA is een fantastische hond en heeft in de korte tijd dat ze op de finca loopt een bijzonder plekje in Elke's hart verovert. Zij verdient het allerbeste dus blijft ze lekker op de finca totdat zich een ideale match voor KYRA aandient.

KYRA gaat lekker, ze voelt zich vrij op de finca en is lekker opgebloeid. Ook naar de bezoekers is zij heel ontspannen.

Het is goed dat ze weg is uit de gespannen gezinssituatie waar zij vandaan komt. Ze geniet en is een fijne hond voor liefhebbers.

 

Heeft u interesse om KYRA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u KYRA ondersteunen middels adoptie op afstand, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
ukKYRA - female dog

 

Are you interested in adopting KYRA? Would you like more information? Please email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor KYRA at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..